E-SPORTS.FI:n toiminta on loppunut

Alkaen 1.syyskuuta 2017, olemme päättäneet sulkea E-SPORTS.FI:n tarjoaman pelipalvelinalustan.

1.heinäkuuta 2016 - 1.syyskuuta 2017 välisenä aikana, jona palvelu oli käytössä olemme jakaneet palkintoja käyttäjillemme niin rahana kuin tuotepalkintoina yli 10 000 EUR edestä. Olemme järjestäneet monia turnauksia yhteistyökumppaneidemme kanssa, joihin on lukeutunut mm. TNNet Oy, BenQ, Lenovo, HyperX, Vectorama sekä Jyväskylän Esports Seura.

Haluamme kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme tästä upeasta matkasta.

Suurimman kiitoksen haluamme antaa kuitenkin pelaajillemme, jotka ovat antaneet meille paljon positiivista palautetta, mutta myöskin olleet suurena osana kehittämässä palvelua eteenpäin. Ilman teitä ei palvelua olisi edes tehty!

Suuret kiitokset annamme myös kaikille matkanvarrella olleille vapaaehtoisille henkilöille, jotka olivat mukana ylläpitämässä alustaa, ja joiden apua emme olisi pärjänneet.

Miksi E-SPORTS.FI loppuu?
Olemme tehneet tätä projektia yli vuoden, jonka aikana on ollut paljon ylä- sekä alamäkiä. Aloitimme projektin haaveena tarjota suomalaisille pelaajille keskitetyn eSports-alustan, jossa he voivat pelata eri pelejä. Huomasimme nopeasti että pelaajilla on kiinnostusta kyseiseen järjestelmään ja saimme vakuuttavan lähdön projektille. Parhaimmillaan meillä pelattiin yhtäaikaisesti 130-150 pelaajan voimin.

Tietyt yhteisöt omaksuivat nopeasti järjestelmän (CSGO), mutta useat pelit eivät saaneet tuulta allensa vaikka palkintopotit olivat satoja euroja kuukausittain.

Ongelmakohtia on monta, mutta yksi suurimmista syistä on se että emme näe tällä hetkellä millään tavalla järkeväksi jatkaa peliportaalin ylläpitämistä Suomen mittakaavassa. Aktiivinen pelaajakanta on valitettavasti vain liian pieni siihen nähden miten paljon aikaa, vaivaa sekä rahaa projektiin on käytetty, eikä palvelua ole järkevää pitää pystyssä vain pienen yhteisön vuoksi.

Ongelmakohdat Suomalaisessa E-sportsissa?
Suomesta puuttuu tällä hetkellä täysin yhteisöllisyys eri pelien kanssa sekä toimija joka tukee yrityksiä / organisaatioita jotka tekevät yhteistyötä kaikkien toimijoiden kanssa.

Vuoden aikana emme ole saaneet yhtään (0 kpl) yhteydenottoja Seul Ry:n puolelta tai mistään muustakaan kotimaisesta eSports-järjestöistä, vielä vähemmän median yhteydenottoja. Jos mietitään suomalaista elektronisen urheilun kattojärjestöä, heidän työnsä on kehittää ja tukea suomalaista e-urheilua. Tällä hetkellä he tukevat sitä pelaajanäkökulmasta, mutta me toimijat jäämme sen ulkopuolelle.

Jos mietitään miten kattojärjestön pitäisi toimia ehdotamme seuraavaa:

1. Jos jokin uusi järjestelmä / toimija tulee esille, he ottavat yhteyttä kyseiseen toimijaan ja pyrkivät auttamaan toimijaa kehittämään toimintaa.
2. Tukevat toimijoita eri asioiden kanssa (Media, muiden toimijoiden kanssa yhteistyö)
3. Rahallinen tuki (turnauksien järjestäminen yhteistyössä toimijoiden kanssa)

Nämä mietteet ovat pelkästään E-SPORTS.FI:n näkökulmasta.

E-SPORTS.FI ei syytä SEUL Ry:ta toimintansa loppumisesta, tarkennuksena niille jotka lukevat asian niin.

Media
Yksi suurimmista ongelmakohdista Suomalaisessa e-urheilussa on median edustus. Jos median mielestä uutinen kuukausittaisen kilpapeliladderkauden avauksesta jossa on tarjolla eri peleihin tuhansia euroja rahaa ei ole tarpeeksi mediaseksikäs uutinen, ihmettelen mikä on. Monen muun toimijan kilpailut ja palvelut olivat esillä runsaasti, mutta E-SPORTS.FI:n kohdalla media hylkäsi meidät heti alkuunsa kokonaan, pl. Iltalehti joka lopulta uutisoi meistä.

Uutisten puute medioissa / median valikoiva ja puolueellinen kanta mistä uutisoidaan ja mistä ei kertoo jo paljon siitä missä mennään pieleen.

Statistiikka
E-SPORTS.FI:n osalta haluan antaa pientä statistiikkaa Counter-Strike: Global Offensivesta sekä sivustosta itsestään

- Rekisteröityneitä käyttäjiä 11624 kpl
- Pelattuja CSGO 5vs5 otteluita 19415 kpl (ladder aukaistu 1.heinäkuuta 2016)
- Pelattuja CSGO 1vs1 otteluita 590 kpl (ladder aukaistu 1.heinäkuuta 2017)
- Muita pelejä pelattiin yhteensä (Hearthstone, Rocket League) joitakin satoja otteluita
- Ladderpalkintorahoja on jaettu CSGO 5vs5-ladderissa yli 4100 EUR, tuotepalkintoja senkin edestä
- 1.8 teratavua GOTV-demoja
- 14 gigatavua peliserverilogeja
- Yhteensä 65.130 tuhatta riviä koodia, 212 535 tuhatta sanaa, ja 2.285.143 miljoonaa kirjainta koodia
- lukematon määrä coca-colan 0,33l tölkkejä
- paritusinaa Amarillo Big Burgereita

Loppusanat:
Koko ylläpidomme henkilökunta kiittää kaikkia pelaajia tästä projektista ja saimme paljon dataa seuraavia projekteja varten. Suomalainen eSports on meidän osalta nyt tauolla ja mixu keskittyy hetkeksi toiseen projektiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita koko E-SPORTS.FI:n projektin lopettamista, vaan palaamme vielä pelikentille myöhemmässä vaiheessa pienen hengähdystauon jälkeen.

Nähdään taas!
E-SPORTS.FI-tiimi

Yhteydenotto
Projektin tiimoilta yhteydenottoja voi ottaa eri henkilöihin vielä Discordissa sekä sähköpostilla (nimet puhtaasti aakkosjärjestyksessä)

Antti Haukkapaasi
Sivuston suunnittelija, CSGO Casting sekä yleiset asiat
antti@e-sports.fi

Joonas Ahosilta
Tapahtumajärjestäjä, yleinen ylläpito
joonas@e-sports.fi

Mikko Rinne
Sivuston ohjelmointi, suunnittelu, palvelimet ja kaikki muut asiat
mikko@e-sports.fi

Niko Niinijärvi
Sivuston suunnittelija, CSGO Casting sekä yleiset asiat
niko@e-sports.fi

Liity postituslistalle
E-SPORTS.FI ei aio jäädä lepäämään laakereilleen, vaan meillä on jo tiedossa seuraavat projektit joita lähdemme kehittämään E-urheilun saralla. Mikäli olet innokas tietämään niistä lisää, sekä mahdollisesti olemaan testikäyttäjä, jätä sähköpostiosoitteesi alle niin olemme yhteydessä kun aika koittaa.

Ainiin: Se aika on nopeammin kuin voisitte kuvitella. Paljon nopeammin.
Anna sähköpostiosoitteesi


© 2016-2018 E-SPORTS.FI | info@e-sports.fi